2014. január 26., vasárnap

"Havkutyák" nem dominánsak

image
Egy órakkor ki az ajtón,  pórázra... A kapun kiléptünk és ropogott a talpunk alatt a hó. Shiva utálta... Shiva nagyon utálta, rühellte sőt gyűlölte... Hmm az az érzés mikor nyolcszázzal bele az arcodba egy adag hó.. aztán még egy... és még egy... és még egy.. és még egy.. és még egy.
Szóval egy órakor indultunk.. fél kettőre kellett volna, elvileg oda érnünk... ühüm.. csak okos gazdi nem kalkulálta bele a havat az útba.. és ezáltal azt sem hogy a latyakban nehéz két kutyával sétálni. Mondjuk kutyák nélkül sem lenne másként.. (Megkaptam hogy béna vagyok)... Tehát akkor gazdi béna.. nem is kicsit hanem inkább nagyon!
Hektor imádta azt hogy a hóban mászkálhatott, mondjuk ő mindent imád.. mert bolond.. De ez így van jól! Végre elértünk az áhított hatalmas hó födte tájra. Akkor bemegyünk.. Hát még ha olyan könnyű lenne tenni mint mondani.  Shiva remegett mint a nyárfa levél.
Ivett is megérkezett, Hektor csak csóvált, csapkodott, és csóvált de főként ütötte a jéggé fagyott lábam. Persze Shiva ugatása sem maradhatott el, náluk ez ilyen szertartás arra az esetre ha Ivett érkezik. Persze elmaradhatatlan dolog volt Hektor pusziosztása, anélkül nem is igazi a találkozás, főleg mikor tél van és szét fagy az arcod.. nah igen.
Nagy volt az öröm de még nagyobb mikor Melanie és Daryl megérkeztek. (blogjuk linkje) Tehát mint mondottam megérkeztek és persze Daryl ismeretlen és új kutya. Shiva ugat.. Hektor befeszül.. Egy szép téli napon nincs is jobb mint a hóban állva két kutyát korrigálni.. fincsi.. Persze itt is segítségünkre volt a második gazdi vagyis Ivett.
Hektor csóvált, játszott, ugrált. Ja igen Daryl egy kan kutyus Cavalier King Charles spániel, és igen jól következtetsz, vele játszott Hektor! Igen én is legalább annyira meg voltam lepve akkor mint most te! (Ha most kapcsolódtál be az olvasók kőrébe ,akkor szégyelld magad, üzeni Hektor és azért akkora meglepetés Heki viselkedése mert ő alapjáraton minden kutyával agresszív.) Még nagyobb meglepetésemre Shiva csóvált úgy hogy Daryl szaglászta és nem ám ideges csóválás volt! Mivel Shiva általában nah jó inkább mindig feszült kutyák közelében, ezt nagy előrelépésnek könyveltem el, persze mind a kettejük részéről. Lehet hogy mégsem akkora majomládák mint gondoltam???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése