2013. december 1., vasárnap

Harcias nénik támadtak sorozatosan, áldozatuk két nyugodt kutya és tehetetlen gazdájuk!

Sziasztok! Régóta érik már egy ilyen bejegyzés nálam és ma bukott ki teljes egészében ez a téma! Lépten nyomon belebotlunk harcias nénikbe olykor bácsikba, de többséggel frusztrált néniknek esünk áldozatául , gyanútlanul nyugodtan falkasétálva. Mindig próbáltunk eltekinteni a szurkálódó és rosszalló tekintetüktől bár még csak fogalmam sem volt arról miért kapjuk ezeket a néniktől illetve bácsiktól. Ma megvilágosodtam egy eléggé frusztrált néni támadása után, hogy az egyetlen gond velünk az hogy én merészelek két nagytestű kutyával flangálni az utcán, akiken megjegyzem póráz is van! Nem is tudom mit képzelek amikor kilépek a kapunk velük, hogy merészelek nem gondolni a szabadon rohangászó agresszív nénikre akik akármelyik sarok mögül ránk támadhatnak! Folyamatos rettegésben élünk mindig azt lessük vajon a következő kanyarban tiszta erejéből lekiabál bennünket egy néni, hogy miért nincs az "agresszív", "embergyilkos" kutyáimon szájkosár...

Ne értsetek félre én mindenki iránt szeretettel és tisztelettel állok ahogyan a kutyáim is, és még azok iránt a nénik és bácsik iránt sem érzek másként akik lépten-nyomon megtalálnak bennünket, de komolyra fordítva a szót ez már azért kicsit több a soknál.

Úgy gondolom, hogy azért mert valaki azoknak az agresszívnak és gyilkosnak titulált fajták szerelmese és éppen ilyen kutyákkal is sétálgat még nem lesz ő sem rosszabb ember és a kutyái sem lesznek agresszívak csak azért mert Pitbullok, Staff-ek vagy egyáltalán bull típusúak.

Csak sajnos sok embert elvakított a média mert bármilyen kutyatámadásnál a Pitbullok vagy bull típusúak vannak elővéve, vagy éppen egy róluk szóló álhírrel csalogatnak több olvasót egy online hírportálnak, és ezzel bizony nem kicsit pusztítják a már így is nehezen kiharcolt fajta jó hírnevét. Pedig minden kutya tud agresszív lenni ha úgy nevelik. Persze minden fajtának vannak veleszületett adottságai, de ettől még egyik kutya sem születik agresszívnak. Esetleg a Pitbullok kitenyésztése és történelme után is kutathatna kicsit az összes olyan ember aki a fajtának a rossz hírnevét terjeszti, hogy a Pitbull viador kutyának lett tenyésztve és éppen ezért az emberek felé történő agressziót a minimálisra csökkentették. Mert egy viador kutya nem lehetett agresszív egy emberrel szemben sem! De valahogy akkor is ők az esztelen gyilkos kutyák, mikor a legtöbb kutyaharapást spánielek és egyéb kistestű fajták okozzák.
Hogy miért veszik elő mégis a bull típusúakat? Mert egy ilyen zord és kemény külsejű kutyára könnyebb mindent rákenni annak ellenére hogy minden csak a neveléstől függ. És gondoljatok bele, hát nem hangzik észveszejtőbben hogy egy Pitbull megharapott valakit mint hogy egy Chihuahua megharapta a szomszéd kislányt...
Undorítóvá vált az emberek pénz, hírnév vagy éppen nézettség, olvasottság hajhászása... Gusztustalan... Már azzal sem törődnek, hogy valamit eltipornak maguk körül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése