2013. augusztus 19., hétfő

Kötődési tréning 2. nap és Súlyhúzás


Eddig is eléggé kötődtünk de úgy gondoltam kell még rajta csiszolni ezért bele fogtam Hektorral az 5 hetes kötődési tréningbe!

KÖTŐDÉSI TRÉNING ×2. nap×

Sziasztok! Most fejeztük be Hekivel a kötődési tréninget mármint annak a második napját. Igazából először elég nehezen ment mert elmenni sem akart mellőlem így hát nehéz volt oda hívni magamhoz. De ha sétáltam vele egy picit akkor máris talált valami szagot ami érdekelte vártam picit, elmentem hívtam és jött is. Aztán mázlim volt mert a szomszéd valamit pakolászott és Hektor arra nagyon gerjed. Hátra is szaladt azonnal ilyenkor elhívhatatlan. Nem mentem utána… Csak szóltam hogy “Gyere ide” első szóra rögtön jött. Hatalmas öröm. Ezt nagy sikernek könyvelem el. Habár eddig is eléggé kötődtünk ezzel még jobban… Egyszer vagy kétszer fordult elő hogy nem jött oda azonnal. Utána végig egyszer szóltam és jött még akkor is ha épp olyan helyzetbe került ahonnan régen nem jött el csak ha többször hívtam! Büszke vagyok!

SÚLYHÚZÁS

Már több hete gyakoroljuk a súlyhúzást, nem hatalmas súllyal csak azt akarom hogy edzésben legyenek. Ugyan nem minden nap húzattam velük elég ritkán, persze előtte bemelegítés és csak egy kis ideig kellett húzniuk. Hektor gyönyörűen dolgozott, mondjuk benne talán erősebb az ösztön mert ő félig szánhúzó. Shiva is nagyon ügyes volt, látszik rajta hogy már izmosodott. Nem számít az nekem mennyire izmosak, csak valamivel le tudjam fárasztani őket, mert hiába sétálok velük, vagy futtatom őket nem fáradnak el. Nagyon maximum kutyasuli után de akkor is csak mentálisan fizikailag nem. Ezért kezdtünk el súlyt húzni és nem akarom túlzásba vinni mert az ízületeiket nem szeretném tönkre tenni. Mondjuk persze a súlyhúzó kutyák is pár év múlva abba is hagyják a súlyhúzást hogy ne menjenek tönkre az ízületeik. Én ezt egyenlőre és több mint valószínű hogy csak hobbi szinten fogom csinálni a kutyákkal. De mivel egy Szánhúzót és egy Pitet sem könnyű lefárasztani ez teljesen megfelel a célnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése