2013. július 26., péntek

Gyakorlós videó- Memória fejlesztő feladat és masszázs kutyáknak!

Sziasztok, mint gondolom azt észre is vettétek nem tudtátok elérni az oldalt nos ennek az volt az oka, hogy szerkesztés alatt állt! Viszont mostmár itt vagyok megint. Szóval akkor kezdeném a gyakorlós videóval. A kutyák kereken most 50 trükköt tudnak és nem állunk ám meg 50-nél ;) De ennek örömére néhány "újjabb" trükkünket bemutató néhány perces videóval készültem. A bonyolultabbakat inkább a kisfilmre hagyom legyen elég ennyi ;) Lentebb meg is nézhetitek a videót :) Viszont most jöjjön az ígért memória fejlesztő feladat kutyáknak és egy kis extra , hogy ne unatkozzatok :D

Memóriajáték:
1. lépés: Tegyél a földre két egyforma vödröt, vagy nem átlátszó műanyag tálat! Ültesd le a kutyádat és utasítsd, hogy ne mozduljon "marad"! Mutasd meg neki hogy az egyik vödörbe, vagy műanyag tálba beleteszel valami finomságot!
2. lépés: Menj oda hozzá, és ereszd el, hogy megehesse a jutalomfalatot! Ha először a rossz vödörhöz megy oda, ne engedd neki, hogy a másik vödröt vagy műanyag tálat is megszimatolja! Ültesd vissza és kezdjétek a gyakorlatot előlről!
3. lépés: Ha már ügyesen megy neki, növeld a várakozási időt! ( Tartsd a szemkontaktust) Tedd a jutalmat az egyik vödörbe, majd állj meg középen, számolj el ötig, és csak ekkor engedd a kutyádnak, hogy a csemege keresésére induljon!
4. lépés: Ha már ezt az akadályt is könnyen veszi, tégy ki még egy vödröt vagy műanyag tálat ! Ez a szint már komoly kihívást jelent, ezért kezdetben semmi esetre sem szabad megváratnod, miután eldugrad előle a finom falatot.

Masszázs: ( Szerintem nagyon hasznos dolog, mióta kutyám van mindig masszíroztam őket, jót tesz a kutya gazdi kapcsolatnak, emellett a kutyusod is kikapcsol egy időre, van mikor el is alszik:) Fontos hogy végig legyél nyugodt!)
1. lépés: Először lazítsd el a kutyád izomzatát!(Fontos hogy te is nyugodt legyél)  Tenyereddel gyengéden simítsd végig a testét, az orrától a farkáig! Varkargasd meg a füle tövét, óvatosan gyúrd át a fejét az álla alatt, az orrán és a szeme között!
2. lépés: A nagyobb izomcsoportokat enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal simítsd végig! A láb két oldalát ellentétes irányba körözve , három-három ujjal maszírozd át! A nyak a váll, mellkas ellazításához csippents össze egy darab laza bőrfelületet, serkentve ezáltal a vérkeringést.
3. lépés: Hüvelyk- és mutatóujjaddal sétálj végig a gerinc mentén! Nagyon fontos, hogy ne magát a gerincoszlopot nyomd, mert az nagyon érzékeny és sérülésveszélyes. Koncentrálj inkább a mellette lefutó két vastag izomkötegre! Ujjbegyeddel  masszírozd át és rázogasd meg a bőrét az egész testén! Ha nem ellenkezik, fogd a mancsait a kezedbe, és markoddal óvatosan szoríts rajtuk egyet!
4.lépés: Két kezeddel, mintha bölcsőben fekvő csecsemő lenne, szorítsd (de ne húzd) meg a farkát, a tövétől egészen a legvégéig! Most ismételd meg azokat a hosszú, nyugodt simogatásokat, melyeket az első lépésben alkalmaztál! Ne lepődj meg, ha a masszázs végére a kutyád mély álomba merül!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése